Coaching

INDIGOgroep is een netwerk organisatie waarbij meerdere consultants, trainers, coaches en gesprekspartners zijn aangesloten. Wat hen bindt is dat de grondwaarden van Indigo (wij spreken van grondtonen) onderschreven worden en dat gehandeld wordt vanuit hun persoonlijke variant van de INDIGOaanpak.

Het centraal stellen van de individuele mens in zijn/haar omgeving, met zijn/haar model van de wereld is een cruciaal element. Zonder oordeel, niets is goed en niets is fout.

Een tweede aspect is het komen tot duurzame uitkomsten. En duurzaam ontstaat door zelfontdekking en inzicht. De INDIGOpartner richt zich op een (tijdelijke) verbinding met mensen. Vanuit die verbinding worden nieuwe stappen op jouw pad gefaciliteerd en ondersteund. Er is alertheid over wie jij op dat moment bent, waar je mee bezig bent en hoe jij naar jouw wereld kijkt. Van die positie uit wordt samen die wereld onderzocht. Er is dus geen vast patroon, stappenplan of methodiek, anders dan deze aanpak.

Deze aanpak heeft een ondersteunend effect bij;

Innerlijke dialoog; Het innerlijk gesprek voer je met jezelf en kan daarmee zowel bij spreken als horen verpakt zijn in een zelfde idee over jezelf en de wereld om je heen. Door een oor te gebruiken buiten jezelf ontstaat helderheid. Middels doorvragen wordt een verdieping bereikt die de vicieuze cirkel in de innerlijke dialoog doorbreekt.

Persoonlijke ontwikkeling; Soms kan een blokkade ontstaan door tegenstrijdigheden in verschillende ‘waarheden’. Door te ontstoppen, door ordening, helderheid of een nieuw perspectief kan de blokkade verdwijnen en kan het pad worden vervolgd.

kooitje jacq

 

 

‘Vrijheid’ van Jacqueline Specken